Spotpriset - Se Ditt Spotpris Med Spotpriset! I Karlskrona

Published Jun 18, 22
10 min read

Elavtal Med Timmätare I Karlskrona

Vi räknar ut ett snittpris för varje elområde då månaden är slut och priset per k, Wh blir detsamma på all el du använt. Med det nya avtalet Rörligt timpris kommer börsens variationer ända hem till dig. Priset på varje k, Wh du förbrukar prissätts efter börspriset just under den timmen.

Det finns utrustning att köpa som hjälper dig att styra elanvändningen till exempel för uppvärmning och varmvatten. Om du inte håller koll på elpriset kan det bli dyrt. Ibland, särskilt vintertid, kan priset på elbörsen rusa iväg vissa timmar. En sådan topp slår direkt igenom på din elfaktura och höjer kostnaden på den el du använder under sådana timmar.

Framför allt är det på el till uppvärmning av hus och varmvatten man kan tjäna pengar. Dels eftersom den användningen kan styras över dygnet, och dels för att mängden el är ganska stor. Ett minskat pris per k, Wh ger alltså en stor besparing i kostnad. Det är svårare att tjäna pengar på hushållsel.

Och när det gäller spis, tv och datorer vill du antagligen inte anpassa din användning efter elpriset! Dessutom är mängden el betydligt mindre än det som går åt till uppvärmning. Prisskillnaden per k, Wh ger därmed inte så stor skillnad i kostnad. Med ett elavtal som baseras på timmätning får du hos oss månadens alla timvärden via Mina Sidor efter månadsskiftet.

Ja, om du är elnätkund hos Jönköping Energi kan du kan få dem via Mina Sidor. Kontakta Kundservice 036-10 82 20. Du beställer ett sådant avtal hos oss. Ditt elnätsföretag har tre månader på sig att ordna tekniken, när tekniken är klar börjar avtalet gälla och du får dina timvärden.

T.ex Beställer du under november gäller avtalet från 1 februari. Ja, du kan byta till en annan av Jönköping Energis elhandelsprodukter från nästkommande dag. Om du byter tillbaka till Rörligt pris, tas en avgift ut (625 kr inkl. moms).

Timpris På El - När äR Timpriset På El Högst Och Lägst? I KarlskronaRörligt Elpris Hållbara Energilösningar I Karlskrona

Timpris fungerar så att elpriser på elbörsen varierar timme för timme och vi får information om vilka timmar just du förbrukat el hemma. Du får ett unikt spotpris per kilowattimme baserat på när din elförbrukning har skett. Genom att förbruka el på timmar när elpriset är lågt kan du alltså pressa ditt elpris till att bli lägre än ett vanligt rörligt elpris.

Då håller smarta algoritmer koll på när elpriset är lågt.

Nu Kan Du Köpa Vår Rena El Per Timme I Karlskrona

Hos kan du jämföra spotpriser för den fysiska handeln med el på marknadsplatsen Nord Pool Spot. På marknadsplatsen, som bildades 1996 i Norge, ingår Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Nord Pool Spot ägs av medlemsländernas stamnätsoperatörer (Svenska kraftnät i Sverige). Sveriges elområden Den 1 november 2011 delades Sverige in i fyra olika elområden (SE1 - Luleå, SE2 - Sundsvall, SE3 - Stockholm och SE4 - Malmö) som kan ha olika elpriser beroende på utbud och efterfrågan.

Detta skapar stora prisskillnader beroende på vilket elområde man bor inom, särskilt under vintern när det är kallt och blåser mindre. Bakgrunden till att Sveriges delades in i olika områden är en anmälan av Svenska Kraftnät till EU-kommissionen från Dansk Energi. Danske Energi protesterade mot att exporten av el till Danmark begränsades då det svenska stamnätet inte räckte till för att transportera el.

Välj det elområde där du bor i för att se aktuella timpriser, dagspriser och månadspriser samt hur prisutvecklingen är under den senaste tiden.

Jag bor i elområde SE2 och har funderat på att byta från vanligt rörligt elpris (med ett pris över dygnet) till pris timme för timme. När jag tittar på statisiken har jag svårt att se att det skulle löna sig i någon större grad. Som mest verkar det skilja sig 20 öre/k, Wh.

Det känns som det inte är värt besväret, ens om jag ställer om frånluftsvärmepumpen till att anpassa sig efter elpriset. Eller missar jag något? Grafen visar priserna timme för timme för mig i början av november. Det verkar vara en helt annan sak om man bor i SE4. 3 gillningar -You lucky, lucky baaastaaard!!! Nej, jag tror inte det är värt det för er.

Men om du är en hyffsat genomsnittlig privat elkonsument TROR jag det blir billigare med timpris med till exempel tibber som jag själv använder. Mest för att du helt slipper påslag utöver deras fasta avgift på 30kr/mån, majoriteten av din konsumtion som inte är konstant (matlagning, uppvärmning av vatten etc) sker förmodligen när elen är lite billigare (om du är ganska genomsnittlig).

Där tjänar du lite på att slippa påslaget/marginalen från elbolaget. Jag tycker att det är svårt att göra en jämförelse, @Da, B . Man skulle behöva gå igenom en vecka, timme för timme och summera förbrukning x pris för att få en någorlunda korrekt uppskattning. I nuläget är det inte värt att byta elbolag.

Det täcker kostnaden för påslaget och lite till. Dessutom har vi ett fördelaktigt avtal på den sol-el vi säljer. Vi får spotpriset + 20 öre/k, Wh till mitten av 2022. Jag kan alltså inte köpa roliga smarta-hem-prylar med motivation att det är ekonomiskt försvarbart. Mja… Ekonomiskt försvarbart kan det ju bli, om du använder argumentet “annars hade jag lagt pengarna på nåt annat skit, som inte ens sparar energi…” 2 gillningar Har du så bra rabatt att du i praktiken kostar elbolaget pengar är det såklart dum att byta oavsett.

Vad Kostar 1 Kwh? [2022] Beräkna Elpris Per Kwh I Karlskrona

Om Elpriser I KarlskronaFrågor Och Svar Om El I Karlskrona

Det kommer bara ge dig svar på hur det varit den tidsperioden. De rörliga timpriset kommer i perioder löna sig och perioder kosta mer pengar. Över tid ska det rent logiskt spara dig pengar, frågan i tibberfallet är snarare om det sparar dig mer än 30kr i månaden. (Gör det knappast i en lägenhet till exempel) Ett bundet elpris fungerar ungefär som ett bundet lån.

För den extra kostnaden får du en jämnare mer förutsägbart kostnad. Men det är en illusionen om att du kan göra en bra affär genom att ha lite bra tajming. 1 gillning Da, B: Ett bundet elpris fungerar ungefär som ett bundet lån. Fast var det det enda alternativet? För egen del har jag rörligt, men spotpris per månad istället för timpris - Elpris timme för timme.

Sedan beror det på bolaget, hur mycket profit de planerar för. Jag har Godel, och de har såklart kostnader, men skänker också ett fast påslag till välgörenhet. Den kombon passar mig bra. 1 gillning Staten är väl den part som gör mest profit på de höga energipriserna. Moms på energiskatt är ett lysande (!) sätt att mjölka konsumenterna på pengar.

Så allt annat lika är:Timpris billigare än bundet per månadpris bundet till månad billigare än per kvartaletc 1 gillning Jag jämförde här i elområde 4 och utan elbil, men med eluppvärmning i huset, kom jag hyfsat lätt fram till att det inte lönade sig med timdebitering. Man kan tvätta på nätter, dammsuga på förmiddagar om man jobbar hemma, duscha sent på kvällen etc, men det är ändå inte där spikarna i förbrukning hamnar.

2 gillningar Jag bestämde mig för att prova timdebitering. Om inte annat för att jag är nyfiken och så får vi den nya sortens elmätare lite tidigare än planerat. Men jag tror inte att det blir någon större vinst. Priset blir = spotpris/timme + elcertifikat 0,75 öre/k, Wh + 45 kr/månad + 7,5 öre/k, Wh + 0,625 öre/k, Wh - rabatt på 100kr/mån Elcertifikatet kan ändras varje månad, men har varit detsamma hela 2021.

Då ska jag jämföra andra elbolag med vår deal med Skellefteå Kraft. 1 gillning Kan man inte styra tillräckligt av förbrukningen är det ju risk att det blir dyrare med timdebitering eftersom timpriset under höglasttimmar bör vara högre än månadspriset (generellt då). Det är iaf min slutsats. 2 gillningar Så är det nog.

Laddning av elbil (no-brainer) Optimering av frånluftsvärmepumpen så att den jobbar lite mer nattetid. Diskmaskin (men där är nog besparingen väldigt blygsam) Värmefläkten i uterummet om vi har tomatplantor mm som vi vill skydda mot nattkylan. Det som skulle kunna vända det hela är om (mp) lyckas med något. Härom veckan var det ju tal på att slå ihop SE3 och SE4 för att det inte skulle bli orättvist.

★★★★☆
Nu börjar folk förstå allvaret med den…

/P"

Ellen - 2022-04-14
Läs mer

För det lär inte leda till att det blir norrlandspriser i söder, så att säga I övrigt verkar det spela mindre roll för dig då elpriset för det första är mycket jämnare och för det andra så lågt ändå. Dina toppar är ju lägre än SE4’s dalar. Jag är medveten om att min nuvarande situation är rätt så priviligerad, men tror inte att man kommer att slå ihop alla elområden i Sverige.

Vad Kostar 1 Kwh? [2022] Beräkna Elpris Per Kwh I Karlskrona

Men även om man skulle bygga bort de begränsningarna med nya kraftledningar så ligger nästa stora förändring inte långt borta. Från DN 18 augusti 2021: Jag tror att den kraftöverföringen som i nuläget sker till södra Sverige riskerar att upphöra helt eftersom behoven i norra Sverige kommer att öka kraftigt.

(Bladen till vindkraftverken är 60 m långa och transporten stör trafiken. Därav de udda tiderna)Om tio år kan prisbilden se helt annorlunda ut. Vi har i alla fall försökt positionera oss genom energieffektivt hus och solceller. Njae, de lär ju inte kunna etablera några industrier, även i norr, som det inte finns täckning för i elproduktionen.

Ökas produktionen i norr så fortsätter överföringarna söder ut. Ökas produktionen i söder kanske överföringen däremellan minskar om det finns tillräckligt med produktion i söder så att det blir tillräckligt över till nya industrisatsningar i norr. Kraftigt förenklat såklart på alla plan. 1 gillning Anhil: Jag tror att den kraftöverföringen som i nuläget sker till södra Sverige riskerar att upphöra helt eftersom behoven i norra Sverige kommer att öka kraftigt.

Död. Åt. Hybrit. Vår smala lycka här nere är att vi generellt har varmare. Just ni är timpriset 149,43 öre/k, Wh här. Skönt att det är tvåsiffrigt varmt utanför fönstret. Tyvärr isolerar man inte husen i söder så de har ändå samma förbrukning som i norr fast de är mycket varmare.

Som de är nu så görs ingenting för att åtgärda detta. Tar man vindkraften som exempel kan man se vart vi bygger nu: Vindkraften byggs ut i norr – trots att behoven är störst i söder SVT Nyheterca 10sek in. Utöver de så bygger Finland kärnkraftverk i norra Finland vilket kommer komma till nytta för norra Sverige.

Jag ser inte riktigt hur de ska få ordning på kraftproduktionen i Södra Sverige. Politikerna vill ju inte ens prata om lösning för detta. Att bygga ut kraftledningar mot norr är ju ingen lösning då överskottet där redan är tingat och kommer att användas före kraftledningarna är klara. Med överklagningar odyl så ser jag inte heller att de kommer bygga någon kraftproduktion i Södra sverige heller.

Tyvärr är de ju ingen som vågar göra de iom riskerna att politikerna ändrar sig från en dag till annan. Eller ja vindkraft vågar man ju bygga för de gillar alla politiker men de löser ju inga problem då de som behövs i södra Sverige är reglerbar kraft vilket vi har noll incitament för att bygga och därför inte heller bygger.

Bor i elområde 1 och jag har också försökt räkna på att köra timpris men får inte ihop den kalkylen alls. Skulle också avråda starkt från diverse lösningar om att köra disk- och tvättmaskiner under natten. De är som bäddat för vattenskador för att spara några kronor. Däremot att köra upp värmen så du har 26-27 grader på morgonen och sedan stänga av den under dagen är nog lönsamt (i SE3 och SE4) .

El Per Timme Kan Spara Pengar I KarlskronaDogoodEL

Address: Skeppsgatan 19
Phone: 040-39 89 00
Email: hej@dogoodel.se
Elpris timme för timme i Karlskrona

Med timpris har du möjlighet att styra din elanvändning till de timmar under dygnet då elpriset är lägre. Din energikostnad bestäms utifrån din användning och aktuellt marknadspris på elbörsen, timme för timme. Timpris passar dig som är aktiv och engagerad i din elanvändning. Om du regelbundet följer elpriserna och anpassar din användning kan denna avtalsform vara lönsam för dig.

Navigation

Home

Latest Posts

Elpriset Idag Per Kwh I Karlskrona

Published Aug 06, 22
10 min read